Zielone jabłuszko

Jadłospis dzieci 1-3

 

 

 

 

 

 

01.06.2020-05.06.2020

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

p

o

n

i

e

d

z

i

a

 ł

e

k

HERBATA Z CYTRYNĄ

BUŁKA PSZENNA (gluten)

MASŁO  (laktoza)

SER ŻÓŁTY

(laktoza)

POMIDOR

ZUPA MAKARONOWA

(wywar warzywny, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler (seler), makaron pszenny (gluten), liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy)

RISOTTO Z WARZYWAMI I SZYNKĄ

(ryż,  mięso wieprzowe- szynka, mieszanka warzywna 7-składnikowa: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, pietruszka, seler (seler), brukselka, por, cebula, masło roślinne, przyprawy)

OGÓREK KONSERWOWY

RACUSZKI

Z JABŁKAMI

(mąka pszenna (gluten), jabłka, jajka  (jaja), cukier, olej)

 

    w

t

o

r

e

k

 

HERNATA MALINOWA

CHLEB RAZOWY  (gluten)

MASŁO (laktoza

POLĘDWICA DROBIOWA  (soja)

SAŁATA

 

ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA, CHLEB PSZENNY  (gluten)

(wywar mięsno-warzywny, ziemniaki, marchewka, kalafior, brokuły, kapusta biała, pietruszka, seler (seler), śmietana 9% (laktoza), mąka pszenna (gluten), liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy)

ZIEMNIAKI

UDKO PIECZONE (kurczak, przyprawy, olej)

MIZIERIA ZE ŚMIETANĄ (ogórek świeży, śmietan 9% (laktoza), cebula)

ARBUZ

 

Ś

r

o

d

a

 

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU

(płatki kukurydziane,mleko (laktoza))

BUŁKA PSZENNA (gluten)

MASŁO (laktoza)

DŻEM

HERBATA Z CYTRYNĄ

POMIDOROWA Z RYŻEM ZABIELANA (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler (seler), ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana (laktoza) przyprawy)

KOTLET MIELONY

(mięso wieprzowe-łopatka, bułka pszenna (gluten), jajka (jaja), cebula, olej)

ZIEMNIAKI

SURÓWKA COLESŁAW Z MAJONEZEM

(kapusta biała, majonez (jaja, gorczyca), koperek)

GALARETKA TRUSKAWKOWA

 

C

z

w

a

r

t

e

k

 

HERBATA Z CYTRYNĄ

CHLEB WIELOZIARNISTY  (gluten)

MASŁO  (laktoza)

PASTA Z SZYNKI,

RZODKIEWKI I SZCZYPIORKU

(jaja, gorczyca)

 

ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA, CHLEB PSZENNY (gluten)

(wywar mięsno-warzywny, ziemniaki, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler (seler)śmietana 9% (laktoza), mąka pszenna (gluten), ziele angielski, liść laurowy, przyprawy)

ROLADA Z KURCZAKA W SOSIE KOPERKOWYM (kurczak, cebula, bułka parówka (gluten,) mąka ziemniaczana, jajka (jajko), koper )

ZIEMNIAKI,

MARCHEWKA Z MASŁEM

(marchewka, mąka pszenna (gluten), masło (laktoza))

PÓŁ BANANA

p

i

ą

t

e

k

 

HERBATA RUMIANKOWA

CHLEB WIELOZIARNISTY (gluten)

MASŁO (laktoza)

JAJECZNICA Z CEBULKĄ

(jajka (jaja), mało roślinne, cebula)

POMIDOR

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Z JAJKIEM, CHLEB PSZENNY (gluten)

(wywar warzywny, buraki, ziemniaki, jajka (jaja), śmietana 9% (laktoza), marchewka, pietruszka, cebula, mąka pszenna  (gluten), liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy)

PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM (ser biały (laktoza), ziemniaki, mąka pszenna (gluten), masło (laktoza), cebula, olej, przyprawy)

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

(kapusta kiszona, marchewka, olej, cebula)

KISIEL

Z TRUSKAWKAMI

FLIPSY KUKURYDZIANE

 

 

* Posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów takich jak: gluten, jaja, orzechy, soja, laktoza, seler, gorczyca, sezam, zw. siarki

pochodzące z przypraw.

 

 

Projekt „WSPIERAMY MAMY W GMINACH POWIATU ŚWIDNICKIEGO I LUBELSKIEGO”
jest projektem realizowanym w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020,
Oś priorytetowa: 9. Rynek pracy, Działanie: 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego w okresie 1.04.2019r. do 31.08.2021r.